Известие

Collapse
No announcement yet.

съвет за покупка на 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev
    Може да сложиш и универсална Бош тя е към 170 лв
    можеш да си купиш и универсална кола- например голф слагайте оригинаални части колеги. аз лично съм на това мнение.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

А така ли мислиш защо тогава не си поръчваш части от Е-пера и ги чакаш по 1 месец като си привърженик на оригиналните части или просто спамим излищно били обяснил каква е разликата между универсалната и оригиналната сонда на Бош за тези автомобили.
      А и ти като си привърженик на оригиналните части кажи какви ремъци ролки термостати свещи и разни други такива консумативи си си сложил на колата да не би да са оригинални всички
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

/

отдалечихме се от темата наистина. колата е налична и си я карам ежедневно . вече въпросите ми са по-скоро относно съвети за подръжка. надявам се томко-то да изкара поне една година. всъщност я взех защото нямах търпение да вкарам колата в ред, а не заради това, че е по-евтина. тази беше първата налична, на която попаднах. в магазина (косер) ми казаха, че е перфектна и я купих веднага.
        може би е време модераторите да заключат темата.

Comment

Моля за съвет

Искам да стана горд собственик на алфа 156 1,9jtd, моля да ми дадете малко акъл какво да гледам при покупката, най-често срещани проблеми и мога ли да разбера истинските километри на колата т.е по какъв начин трият километрите казват, че се разпоявал някакъв чип и после едни проблеми..моите познати казват че съм луд да си взема алфа, какво да правя много ми харесват

Comment

Не ги слушай, вземи си и полсе само ще гледаш как завиждат! от каде си? На диагностика ще ти кажат км. иначе турбината е важна. Задалжително се ходи на диагностика.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

от Видин съм за диагностика трудно може да мие докарат от Италия или да търся от Германия

Comment

Първоначално публикувано от ivocho Покажи съобщение
                от Видин съм за диагностика трудно може да мие докарат от Италия или да търся от Германия
                От Италия ще е със запазено купе, а от Германия със запазен двигател.
                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

с какви помпи са тези хали, дюзите как са капризни ли са към нафтата, това моторче 105 кончета много ли е слабичко за купето

Comment

Първоначално публикувано от ivocho Покажи съобщение
                    с какви помпи са тези хали, дюзите как са капризни ли са към нафтата, това моторче 105 кончета много ли е слабичко за купето
                    Значи да ти кажа тези двегатели са комън-реал, не са понма-дюза и тем подобни...Иначе определино не са капризни към нафтата каква ли не не съм наливал върви като куче, а пък дали е слабичък мотора 1.9 JTD 105 кончета незнам на мен 2,4 JTD 136 коня ми стига
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм с такава колега. Ами доволен съм, а й човек и 200кс да кара след месец-два нема да му стига, върви прилично и е доста по икономичен като разход и поддръжка. Иначе колега имаше тема за раликите в 2.4 и 1.9, но не я намерих, там бях постнал доста минуси на 2.4 пред 1.9.
                      sigpic

Comment

Ако ти е първа алфа 1.9 Жтд ще ти е перфектно с цял резервоар можеш на дълго да минеш към 1600 километра иначе в града 1000 некъде вуйчо ми ходеше на море с една 2.4 ка от София до Царево с малко повече от половината резервоар беше стигнал пълна с климатик с 120 средна скорост
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

вземи си 1.9 105 коня и няма да се разочароваш. само гледай да е здраво сичко в двигателното отделение. другото се ремонтира

Comment

Взимай алфа не се чуди И мен приятелите ми ме смятаха за луд, че ще си взимам алфа.. (илиалианска кола) ,но сега мн и се кефат Взимаи няма да съжаляваш.Само гледаи да е запазена ...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              Аз съм с такава колега. Ами доволен съм, а й човек и 200кс да кара след месец-два нема да му стига, върви прилично и е доста по икономичен като разход и поддръжка. Иначе колега имаше тема за раликите в 2.4 и 1.9, но не я намерих, там бях постнал доста минуси на 2.4 пред 1.9.
                              Е чак пък доста минуси...
                              Кажи ги че и ние да знаем
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

- по-скъпите части по двг
                                - по-тежкият двг, който опосредства по-бързо износване на ходовата част
                                - разход на гориво макс до 1 литър
                                Пример: обтяжна ролка на пистовият ремак за 1,9 на дайко струва 50 кинта, за 2,4 250лв
                                Не са минуси,отрицателни черти, за сметка на това е самолет мн върви 2.4 няма спор!
                                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:29.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X